Wedstrijdverslagen 2007

Zaterdag, 1 september, 8e viswedstrijd.
Het was gelukkig goed weer om te vissen deze laatste wedstrijd van de competitie. Er waren 14 deelnemers aanwezig, incl. een vakantieganger Benny Hesemans. Ko de Nood en Sjaak van de Zande deden vanavond niet mee en dat opende voor een aantal leden de mogelijkheid voor het behalen van de beker.Het was dus heel spannend. Wat wel heel leuk voor Collin Geschiere was, dat hij maar liefst 27 vissen had gevangen en daarmee de eerste plaatst behaalde. Hij wist niet wat hem overkwam, zoveel vis, hij had 7760 punten. Jan Hanning kwam op de 2e plek met 20 vissen en 5360 punten, Sjef Dierckx werd 3e met 13 vissen en 3800 punten.Benny Hesemans behaalde de 5e plaats. Rini Sanderse en dhr. de Leeuw waren de enigste die geen vis hadden gevangen. Ja, dat is zo vervelend met vissen, je moet ze wel op je plek hebben.Collin proficiat met de 1e plek.

________________________________________________________________________________________
Zaterdag 18 augustus, 7e viswedstrijd.
Vandaag waren er 14 deelnemers aanwezig, helaas waren er 3 personen die niet door hadden dat we de laatste 2 wedstrijden van de competitie, een uur eerder zouden beginnen. Maar met wat vlieg en stuntwerk konden ook zij gaan vissen.Het weer was niet prettig, er stond heel veel wind en er stond bij sommige steigers toch wel heel veel onderstroming, we hadden één geluk het was droog weer.Simon trok gewoon gezellig weer de eerste steiger en baalde vreselijk.De wind stond pal op zijn steiger en hij merkte in het begin niet eens dat er aan zijn maden geknabbeld werd, zoveel golfjes stonden er. Maar toen hij eenmaal door had hoe het werkte, ving hij toch maar liefst 19 vissen en was daarmee winnaar van de avond. Zo zie je maar dat mopperen toch wel eens helpt.Kay moest het vandaag met de 2e plek doen met 9 vissen en Sjaak van de Zande veroverde met 10 vissen de 3e plek.Marco van Maldegem heeft weer voortijdig de wedstrijd verlaten.De pechvogel vandaag was Jan Hanning met geen één vis, terwijl hij zo ontzettend veel vis heeft gevangen de hele afgelopen week.We hadden ondanks de harde wind toch 11 mensen met vis.Simon proficiat met de 1e plek.

_________________________________________________________________________________________
Zaterdag 4 augustus 2007, 6e viswedstrijd.
Vandaag waren er 10 deelnemers, wat weer geen slecht aantal is in deze vakantieperiode.In het begin waaide het, vooral op de eerste 3 steigers, maar gelukkig ging de wind snel liggen. Er hadden 9 vissers vis gevangen en Ko was vanavond de geluksvogel, want hij ving 10 minuten voor het einde een grote brasem en dat leverde hem wel even de 2e plaats op. Vanavond is Kay weer eerste geworden met 13 vissen in zijn net. Kees v.d. Eeden is ook met één brasem in zijn net 3e geworden.Kay proficiat met de 1e plek.

_________________________________________________________________________________________
Zaterdag 21 juli 2007, 5e viswedstrijd.
Vandaag hadden we toch nog 11 deelnemers aanwezig voor de viswedstrijd en dat tijdens de zomervakantie, dat is geen slechte opkomst.Het weer was goed en gelukkig is er weer vis gevangen, niet te veel, maar toch hadden er 6 mensen vis.Kay is met 4 vissen weer 1e geworden en Sjaak v.d Zande heeft met 2 vissen de 2e plek behaald. Dan hadden Kees v.d. Eeden, Ko de Nood, Rinie Sanderse en Jan Blommaerd allemaal 1 vis gevangen. Dat is beter als niets, want diegenen die geen vis hadden, hebben nu dus 12 punten aan hun broek.Kay proficiat met de 1e plek.

________________________________________________________________________________________
Zaterdag, 7 juli 2007. 4e viswedstrijd.
Het was vandaag een viswedstrijd die je het liefst zo snel mogelijk vergeet. We hadden 14 deelnemers bij de start. Jan Blommaerd is na het trekken van zijn nr. gelijk vertrokken naar huis, want hij wilde niet weer op de 2e steiger vissen. Steiger 1 en 2 hadden nog de pech dat er af en toe windvlagen langs hun steigers gingen, wat niet prettig vissen is.Alle 13 vissers die over bijna alle steigers verdeeld zaten, hebben geen vis gevangen op een paarondermaatse voorntjes na. Vandaag hebben alle deelnemers 15 punten aan hun broek op Jan Blommaerd na, die heeft 1000 punten.Wat de reden van deze slechte vangst was, is ons een raadsel, tenslotte hadden we 4 weken terug toch 42 kg vis gevangen, waar zit die vis dan nu? Misschien heeft het te maken met het slechte weer van de afgelopen week, veel regen, onweer en vrijdags was er een flinke storm.Wel is opgemerkt dat er een fuut driftig aan het vissen was, om zijn 2 jongen te voeren, maar kwam ook steeds zonder vis boven.

________________________________________________________________________________________
Zaterdag 23 juni 2007, 3e viswedstrijd.
Wat een leuke opkomst hadden we vandaag, maar liefst 17 deelnemers.Rini Sanderse en Jean-Paul de Jonge waren ook weer van de partij.Jean-Paul nam nog 2 familieleden mee, die ook mee deden met de wedstrijd.Na alle regen- en onweersbuien van de laatste tijd, bleef het gelukkig droog, wel stond er met vlagen aardig wat wind op de eerste steiger.Jammer dat er vandaag niet zoveel vis is gevangen als 2 weken geleden.Er hadden maar 6 mensen vis gevangen, dus waren er 11 zonder vis.Marco van Maldegem verliet vandaag vroegtijdig de wedstrijd.Cees Machielse was vandaag de pechvogel, want Cees ving een zwarte kreeft van zo’n 10 cm grootte, helaas telt die niet mee.Vandaag is Sjef Diercks 1e geworden met 4 brasems met 7900 punten. Zijn eerste wedstrijd en al gelijk eerste geworden, knap hoor.Jan Hanning werd 2e, ook hij had 4 brasems met 7860 puntenKo de Nood die op de eerste steiger zat en best last van de windvlagen had, werd 3e met 3 vissen met 3340 punten.Kay Hanning werd 4e met 3100 punten, Simon Matthijsse werd 5e met 1320 punten en Rini Sanderse werd 6e met 1040 punten.Sjef proficiat met de eerste plek.

________________________________________________________________________________________
Zaterdag 9 juni 2e viswedstrijd
Vandaag waren er 12 vissers gekomen voor de wedstrijd. De lucht was grijs, maar er stond op geen één steiger wind en er is gelukkig geen druppel regen gevallen.Wat een leuke wedstrijd, er waren namelijk 10 mensen die vis hadden gevangen en dat maakt de competitie juist spannend. Normaal werd er in de eerste 2 wedstrijden bijna geen vis gevangen en vandaag in totaal 46 kg vis.In de eerste vijf minuten hadden er al 3 mensen gelijk vis aan de haak.Helaas hadden Sjaak v.d. Zande en Marco van Maldegem minder geluk en moesten toezien hoe er door anderen vis werd gevangen.Jan Blommaerd had wat pech met zijn éne spartelende vis die op zijn broek terecht kwam ter hoogte van zijn kruis, het slijm moest er met een mes afgeschraapt worden.De uitslag was tot het laatst toe niet bekend bij de vissers, maar Kay heeft zijn eerste plek kunnen behouden. Hij is weer 1e geworden en had maar liefst 33 vissen gevangen, waaronder 5 grote brasems, hij had 17.000 punten.Johan Moreau heeft ook een goede prestatie geleverd en had er 31 gevangen, hij had 8.760 punten en was 2e geworden. Leen de Nood die veel pech had met het vissen heeft toch de 3e plek weten te behalen met 3 grote brasems en had 7.360 punten. Kees v.d. Eeden werd 4e, Jan Hanning werd 5e, Fritz v.d. Eeden werd 6e, Simon Matthijsse werd 7e, Cees Machielse werd 8e, Jan Blommaerd werd 9e en Ko de Nood werd 10e.Kay proficiat met de eerste plek.

________________________________________________________________________________________
Zaterdag 26 mei 1e viswedstrijd
De kop is er weer af.Er waren vandaag 11 deelnemers aanwezig. Helaas waren er vandaag een aantal vissers verhinderd.Het weer was nogal winderig, alleen de eerste 3 steigers waren redelijk uit de wind.Bijna iedereen trok een plekje voorin, alleen Kay trok nr. 50, de allerlaatste steiger.We vonden het allemaal zonde, dat hij helemaal in zijn uppie achterin zat, maar dat mocht de pret niet drukken.Het zat de vissers vandaag niet mee wat betreft de vangst. Collin ving nog een schildpad, maar helaas die telt dus niet mee.Om half 9 ging het dan ook nog eens regenenMaar wat de meeste vissers niet door hadden, was dat Kay 2 vissen had gevangen, met een totaal gewicht van 1040 gram. Niet al te veel, maar wel genoeg om de eerste plek te behalen. Dus 1 punt voor Kay en de rest van de vissers die mee hebben gevist hebben nu dus 12 punten aan hun broek.Kay proficiat met de eerste plek.


Koppelwedstrijd 2007

Koppelwedstrijd, 15 september 2007.
We hadden 6 koppels die wilden deelnemen aan deze wedstrijd. Helaas kwam Marco van Maldegem niet op dagen en moest Cees Machielse alleen vissen.Het was mooi visweer en de sfeer was uitstekend.De uitslag was als volgt:Jan Hanning en Sjef Dierckse waren 1e geworden met 7280 puntenKay Hanning en Simon Matthijsse waren 2e geworden met 5980 puntenKees v.d. Eede en Jan Blommaerd waren 3e geworden met 2420 puntenCees Machielse was 4e geworden met 2240 puntenLeen de Nood en Sjaak v.d. Zande waren 5e geworden met 1560 punten Johan Moreau en Rini Sanderse waren 6e geworden met 0 punten.